До Всесвітнього дня продовольства 13.10.2021 Головне управління статистики у Львівській області інформує.
Щороку 16 жовтня відзначають Всесвітній день продовольства, мета якого – привернути увагу громадськості до сучасних проблем харчування в суспільстві.
Домогосподарства Львівщини у 2020 році на продукти харчування в середньому витрачали половину своїх грошових витрат (51%).
У 2020 році порівняно з 2010 роком на одну особу населення найбільше зросло споживання овочів та баштанних продовольчих культур (на 45%), плодів, ягід та винограду – на 29%, картоплі – на 17%, м’яса та м’ясних продуктів – на 16%, молока та молочних продуктів – на 7%. Зменшилося споживання риби та рибних продуктів – на 15%, цукру – на 14%, олії – на 13%, хлібних продуктів – на 11%.
Львівська область серед регіонів України посіла друге місце за споживанням овочів, третє місце – за споживанням картоплі, п’яте місце – молока та молочних продуктів.
У сільському господарстві у 2020 році в розрахунку на одну особу населення вироблено 642 кг зернових та зернобобових культур, 639 кг картоплі, 322 кг овочевих культур, 56 кг плодових і ягідних культур, 52 кг м’яса, 184 кг молока, 231 шт яєць.
За обсягом виробництва культур овочевих Львівська область посіла друге місце серед регіонів України, за обсягом виробництва картоплі – третє місце, культур плодових та ягідних, а також сої – четверте місце і восьме місце – за обсягом виробництва молока.
У 2020 році підприємства Львівщини найбільше імпортували фруктів та ягід – 183,5 тис.т (з них 70,3 тис. т бананів і 14,8 тис. т апельсинів), овочів – 108,3 тис.т (з них 53,3 тис.т картоплі), риби і ракоподібних – 20,4 тис.т, м’яса і субпродуктів домашньої птиці – 18,9 тис.т, свинини – 15 тис.т.
|