Державна служба статистики України
Головне управління статистики у Львівській області
Facebook    Twitter    instagram
Головна
Головна
 Про нас  Діяльність
Головного управління
 Нормативна база Методологія,
класифікації
 Публічна
інформація
Замовлення
інформації
    Корисні ресурси    Мапа сайту    Контакти  
Новини
Інфографіка
Для користувачів
Для респондентів
Оголошення
Події
Бази даних
Статистична інформація
Експрес-випуски та пресвипуски
Публікації
Статистика за темами
Львівська область
в Україні
Паспорт області
Населення України
Ґендерна статистика
Статистика для школярів
Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ)
Міжнародне
співробітництво
Анкетні опитування
Бібліотека








Єдиний ВЕБ-портал органів виконавчої влади України

Платформа Центрів Дія

Національне агентство з питань запобігання корупції

Державна служба статистики України

Національна академія статистики, обліку та аудиту запрошує на навчання!





збільшити розмір шрифта зменшити розмір шрифта  
Головне управлiння статистики у Львiвськiй областi | Інфографіка
Головна Інфографіка »   


До Всесвітнього дня продовольства
13.10.2021

Головне управління статистики у Львівській області інформує.

Щороку 16 жовтня відзначають Всесвітній день продовольства, мета якого – привернути увагу громадськості до сучасних проблем харчування в суспільстві.

Домогосподарства Львівщини у 2020 році на продукти харчування в середньому витрачали половину своїх грошових витрат (51%).

У 2020 році порівняно з 2010 роком на одну особу населення найбільше зросло споживання овочів та баштанних продовольчих культур (на 45%), плодів, ягід та винограду – на 29%, картоплі – на 17%, м’яса та м’ясних продуктів – на 16%, молока та молочних продуктів – на 7%. Зменшилося споживання риби та рибних продуктів – на 15%, цукру – на 14%, олії – на 13%, хлібних продуктів – на 11%.

Львівська область серед регіонів України посіла друге місце за споживанням овочів, третє місце – за споживанням картоплі, п’яте місце – молока та молочних продуктів.

У сільському господарстві у 2020 році в розрахунку на одну особу населення вироблено 642 кг зернових та зернобобових культур, 639 кг картоплі, 322 кг овочевих культур, 56 кг плодових і ягідних культур, 52 кг м’яса, 184 кг молока, 231 шт яєць.

За обсягом виробництва культур овочевих Львівська область посіла друге місце серед регіонів України, за обсягом виробництва картоплі – третє місце, культур плодових та ягідних, а також сої – четверте місце і восьме місце – за обсягом виробництва молока.

У 2020 році підприємства Львівщини найбільше імпортували фруктів та ягід – 183,5 тис.т (з них 70,3 тис. т бананів і 14,8 тис. т апельсинів), овочів – 108,3 тис.т (з них 53,3 тис.т картоплі), риби і ракоподібних – 20,4 тис.т, м’яса і субпродуктів домашньої птиці – 18,9 тис.т, свинини – 15 тис.т.

pdf

 
 Про нас      Діяльність
Головного управління
 Публічна
інформація
 Замовлення
інформації
Мапа сайту   
© ГУСуЛО, 1999-2024
Обов'язкове посилання на джерело
Розробник сайту  
Управління інформаційних технологій | Відділ інформаційних систем