Державна служба статистики України
Головне управління статистики у Львівській області
Facebook   Twitter   instagram
Головна
Головна
 Про нас  Діяльність
Головного управління
 Нормативна база Методологія,
класифікації
 Публічна
інформація
Замовлення
інформації
   Корисні ресурси   Мапа сайту   Контакти  
Новини »
Інфографіка »
Для користувачів »
Для респондентів »
Оголошення »
Події »
Бази даних »
Статистична інформація »
Повідомлення і аналітика »
Публікації »
Статистика за темами »
Львівська область
в Україні »
Паспорт області »
Населення України »
Переписи »
Ґендерна статистика »
Статистика для школярів »
Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) »
Міжнародне
співробітництво »
Анкетні опитування »
Бібліотека »









Єдиний ВЕБ-портал органів виконавчої влади України

Платформа Центрів Дія

Національне агентство з питань запобігання корупції

Державна служба статистики України

Національна академія статистики, обліку та аудиту запрошує на навчання!





збільшити розмір шрифта зменшити розмір шрифта   Версія для друку
Головне управлiння статистики у Львiвськiй областi | Інфографіка
Головна Інфографіка »   


До Всесвітнього дня продовольства
14.10.2022 – пресреліз № 12

Головне управління статистики у Львівській області інформує.

Щороку 16 жовтня відзначають Всесвітній день продовольства, мета якого – привернути увагу громадськості до сучасних проблем харчування в суспільстві.

Домогосподарства Львівщини у 2021 році на продукти харчування в середньому витрачали половину своїх сукупних витрат (51%).

У 2021 році порівняно з 2015 роком найбільше зросло споживання на одну особу населення риби та рибних продуктів (в 1,6 раза), а також плодів, ягід та винограду (на 36,0%), овочів та баштанних продовольчих культур (на 22,5%), олії (на 16,3%), м’яса та м’ясних продуктів (на 10,0%), яєць (на 4,1%). Натомість зменшилося споживання картоплі (на 1,1%), молока та молочних продуктів (на 5,7%), хлібних продуктів (на 9,0%), цукру (на 14,3%).

Традиційно в області споживається більше у розрахунку на одну особу порівняно із загальнодержавним показником картоплі та молока, натомість менше ніж в Україні загалом – м’ясних та рибних продуктів.

За споживанням олії Львівська область серед регіонів України посіла 1-2 місця, друге – за споживання овочів та баштанних культур, четверте місце – за споживанням картоплі та плодів і ягід, шосте – цукру, восьме місце – молока та молочних продуктів.

У 2021 році у сільському господарстві (підприємства та господарства населення) у розрахунку на одну особу населення вироблено 171 кг молока, 241 шт яєць, 59 кг м’яса, 735 кг зернових та зернобобових культур, 676 кг картоплі, 333 кг овочевих культур, 53 кг плодових і ягідних культур.

Серед регіонів України Львівська область посіла друге місце за обсягом виробництва картоплі та культур овочевих, четверте місце – за обсягом виробництва сої, п’яте місце – м’яса та плодово-ягідних культур, шосте – буряка цукрового, 8-9 місця – за обсягом виробництва молока.

У 2021 році підприємства Львівщини найбільше імпортували фруктів та ягід – 222,9 тис.т (з них 77,0 тис.т бананів, 29,3 тис.т мандаринів, 17,5 тис.т винограду, 16,0 тис.т апельсинів), овочів – 136,4 тис.т (з них 67,8 тис.т картоплі, 28,2 тис.т помідорів), риби і ракоподібних – 26,5 тис.т, свинини – 22,5 тис.т, м’яса і субпродуктів домашньої птиці – 20,3 тис.т, кави – 10,5 тис.т.

pdf

 
 Про нас      Діяльність
Головного управління
 Публічна
інформація
 Замовлення
інформації
Мапа сайту   
© ГУСуЛО, 1999-2022
Обов'язкове посилання на джерело
Розробник сайту  
Управління інформаційних технологій | Відділ інформаційних систем